Гарна освіжаюча страва, або холодний борщ

17:01  |  11.09.2023
Холодний борщ, Дніпро
PR

З літніх страв всі пам’ятають окрошку, але дуже часто забувають про борщ холодний. Але він аж ніяк не гірше допоможе освіжитись та підкріпитись під час спекотної пори року чи задухи. Приготувати його дуже просто навіть для тих, хто з кухонним приладдям на «ви», і зараз ми все розкажемо.

Історія страви

Холодний борщ вживали у період. Коли йшов збирання врожаю, готувати було ніколи. Тому з’явилася страва, яка чудово освіжає у спеку, при цьому не вимагає багато часу на приготування.

Існує величезна кількість описів рецептів борщу: від традиційних з яловичиною та свининою, до божевільних з чорносливом та оселедцем. У кожному регіоні у нього додають свій інгредієнт.

Поради щодо приготування

Під час приготування холодного борщу вдома, багато людей зазвичай починають з підготовки рідинної основи, а потім додають різні додатки, такі як зелень, огірки, яйця, шинка чи м’ясо. Однак оптимальний порядок приготування холодника відмінний від цього. Справжній холодник слід готувати за іншою схемою.

По-перше, в мисці слід нарізати зелень та зелену цибулю, а потім додати невелику кількість солі і обережно розтерти це все ложкою. Після цього сіль почне розчинятися, виділиться сік і утвориться ароматний маринад.

На наступному етапі треба натерти або нашаткувати огірок соломкою. Рекомендується очистити огірок від шкірки перед тим, як нарізати його. Додайте огірки до підготовленої зелені, покладіть 2-3 столові ложки сметани і ретельно все перемішайте, щоб отримати густий салат. Головна ідея полягає в тому, щоб сметана рівномірно розподілилася по салату.

Лише після цього додайте рідку складову. Існує багато варіантів для заправки холодного борщу, таких як кефір, звичайне молоко, кисле молоко, сметана, квас або вода. При виборі важливо враховувати вміст жиру у кефірі. Зазвичай краще використовувати більш жирний кефір, щоб зменшити кількість сметани, або навіть взагалі обійтися без неї. Але чи можна приготувати холодний борщ без сметани? Звісно, це можливо, але важкою сметана робить страву більш смачною. Якщо ви хочете підкреслити кислотність страви, спробуйте додати натуральний лимонний сік.

Дуже важливо щедро прикрасити холодний борщ свіжою зеленню під час подачі. Чим більше зелені – тим краще. Також радимо вам солити і перчити холодний борщ вже наприкінці приготування; якщо зробити це раніше, то є шанс значно переборщити. У будь-якому випадку, виходить дуже смачно.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: