Маріуполець у Дніпрі, або нова історія акваріуміста

11:39  |  25.10.2023
Маріуполець у Дніпрі

З початком повномасштабного вторгнення долі багатьох людей в Україні повністю змінилися. Декому, нажаль, взагалі довелося покинути рідний дім, адже туди прийшли окупанти. Сьогодні ми розповімо історію одного з таких людей – маріупольця Олега, який вимушений був перебратись до Дніпра, але не втрачає надії та наснаги до подальших дій.

Успішний бізнес

Протягом понад двадцяти років Олег активно будував свій власний бізнес у Маріуполі. Він обрав галузь зоотоварів, взявши до уваги свою величезну пристрасть до тварин. З часом він вирішив розширити свої можливості, додавши акваріумістику до свого асортименту. Виявилося, що це було вдалим рішенням, і Олег став найбільшим постачальником риби на сході України, а також одним із найбільших в країні загалом. Маріупольський підприємець розвивав ферму для вирощування акваріумних риб, займався розведенням домашніх тварин і комах, а також мав мережу зоомагазинів.

Мережа зоомагазинів в Маріуполі працювала дуже успішно

У кінці 2020 року Олег здійснив свою давню мрію, відкривши в Маріуполі перший і найкращий супермаркет з продажу тварин. Це була велика двоповерхова будівля з сотнями акваріумів, у яких розташовувалися різноманітні види рибок, тераріуми і навіть невеликий зоопарк.

«У нас було десять магазинів, акваферма, де ми вирощували та доглядали за акваріумними рибами і комахами, а також магазин для продажу тварин, акваріумних риб і земноводних, і там навіть можна було придбати маленьких мавпочок», — розповідає Олег.

Початок бойових дій

«Русскій мір» прийшов до Маріуполя

Перші обстріли Олег і його родина зустріли у рідному місті. Була надія на оборонні позиції та надійний захист, про які усі попередні роки маріупольцям розповідали можновладці. Але все виявилось не так, місто було геть не готове до оборони.

В Маріуполі все швидко розвивалося. Місцеві жителі вірили, що інтенсивні бойові операції скоро завершаться, і ворожі сили більше не обстрілюватимуть портове місто. Проте ситуація розвивалася зовсім інакше. Після кількох днів від початку повномасштабної агресії місто опинилося без світла, тепла та води. Весна виявилася надзвичайно холодною, що зробило неможливим рятування тварин. Усе це було наслідком дій російських військових.

А ось як було до приходу рашистів

«Ми надіялися, що це тимчасово. Маріуполь залишиться недоторканим. Але, на жаль, на сьомий день ми втратили доступ до води, світла та газу. За вікном панувала мінусова температура в 10 градусів. Тобто весна виявилася дуже холодною. Інтенсивні обстріли продовжувалися, і нам доводилося постійно шукати приховище. Тож, нажаль, нам не вдалося врятувати жодної істоти», — розповів переселенець.

Деяких «вихованців» вдалося роздати іншим людям, але більшість риб та інший «живий» товар, нажаль, загинули. Вивезти їх з окупації теж не вдалося. Після того, як в будинок, де мешкав Олег, декілька разів прилетіли снаряди російської артилерії та танків, прийшло розуміння того, що пора виїжджати.

У Дніпрі

В нашому місті у Олега були знайомі та друзі, саме тому він і обрав наше місто для свого прихистку. Трохи облаштуватись на новому місті, Олег вирішив продовжити улюблену справу, і відкрив зоомагазин.

Це дозволяє продовжувати займатись тим бізнесом, до якого він звик та є одним з кращих експертів не тільки в регіоні, а і в Україні в цілому. Звісно, мрією є повернутись до того, чим він займався в Маріуполі – а саме розведення риб. Поки що до цього ще треба багато працювати, але Олег не зупиняється і не збирається це робити. Не полишає він і намірів колись повернутися у звільнений Маріуполь і відновити свій бізнес і там.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: