Найкращі локації Дніпра для відвідування за один день

14:46  |  17.08.2023
Дніпро за один день

Дніпро — гарне та цікаве місто. Приїжджати сюди, звичайно, краще на кілька днів заради прогулянок та екскурсій. Але якщо у вас так складається ситуація, що у вас є лише один день для ознайомлення з містом, пропонуємо вам ідеї, що подивитись у Дніпрі за один день.

Монастирський острів

Монастирський острів — місце, яке обов’язково потрібно подивитися кожному туристові, який приїхав до Дніпра навіть на один день. Відвідування Монастирського острова зазвичай входить в екскурсійні програми.

На острові можна прогулятися та відпочити на природі серед красивих мальовничих місць. Тут добре відпочивати з дітьми, є зоопарк та різноманітні атракціони.

Цікаво, що за наданнями на Монастирському острові жив учень Христа, Андрій. А в 13 столітті на території острова знаходився монастир, який і дав назву місцевим місцем.

Монастирський острів є частиною парку Шевченка. Туристи зможуть повалятися на пісочку за хорошої погоди, перекусити в кафе та купити сувеніри.

Катеринославський бульвар

Катеринославський бульвар – візитна картка Дніпра. Його відкрили у 2004 році. Прогулянка Катеринославським бульваром — обов’язковий пункт у місцевих екскурсоводів.

Бульвар пішохідний, руху транспорту тут нема. На бульварі знаходяться різні бутіки та магазини, а також кафе, кав’ярні та ресторани. Тут можна прогулятися, походити магазинами і перекусити.

На Катеринославському бульварі знаходиться ще одна визначна пам’ятка — пам’ятник Бізнесмену, виготовлений із бронзи.

Єврейський громадський центр «Менора»

Центр «Менора» є найбільшим єврейським комплексом у світі, його основним завданням є відродження єврейської громади в Дніпропетровську та в цілому по Україні, а також підтримка ідеї толерантності до різних національностей. Центр складається із семи башем, символізуючи храмовий семи свічник. Стіни «Менори» облицьовані спеціально привезеним для цього комплексу єрусалимським каменем, який не має аналогів у світі. У ньому розміщуються сучасні центри освіти та дозвілля, ресторани, конференц-зали, музей, концертний зал «Сінай».

Театр одного актора

Дніпропетровський театр одного актора «Крік» унікальний у всіх відношеннях. Тільки уявіть, що одна людина є актором та режисером, сценаристом та гримером, художником та костюмером, музичним редактором та сценографом — це Михайло Мельник, заслужений артист України, лауреат численних премій.

Театр є єдиним в Україні та Європі, його відкриття відбулося 1989 року. Ось уже чверть століття він не втрачає інтересу серед глядачів, його вистави збирають повну залу.

Історичний музей імені Яворницького

Навіть якщо ви не палкий любитель музеїв, відвідати історичний Музей імені Д. І. Яворницького варто обов’язково. Музей відкрили ще 1849 року, а його розквіт прийшов із Дмитром Яворницьким, який подарував музею близько 40 000 цікавих експонатів. Саме тому музей потім став називатися його ім’ям.

В історичному музеї краще брати екскурсію. Екскурсоводи допоможуть вам дізнатись більше про історію міста та конкретні експонати, а сама екскурсія триває близько 2,5 години. У музеї є унікальні історичні об’єкти, у тому числі старовинна карета.

Аерокосмічний музей

До Аерокосмічного Музею приїжджають з усіх міст України. Його обов’язково варто відвідати, якщо ви опинились у Дніпрі. Він був відкритий 1996 року і є єдиним музеєм космонавтики в Україні.

Тут ви побачите справжні ракети, макети ракет, одяг космонавтів, їхні особисті речі, їжу у тюбиках. Вам розкажуть про процес запуску ракет у космос, про відомих космонавтів.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: