Там де відчувається невідоме: містика та Дніпро

17:47  |  18.05.2024
Там де відчувається невідоме: містика та Дніпро

Недобудовані будинки, покинуті офіси, недоглянуті парки — всі ці місця зазвичай просякнуті негативною енергетикою, там відбуваються усілякі жахливості та аномалії. Пропонуємо огляд наймістичніших місць у Дніпрі.

Таємничий палац Потьомкіна

Потьомкінський Палац – це одне з наймістичніших місць в місті. Таять у собі загадки катакомби, що знаходяться під Палацом. Про незвідані підземні ходи писав ще Дмитро Яворницький у своїх історичних працях.

На початку 20-го століття біля Палацу знайшли підземний хід, і стало відомо про катакомби. Говорять, що там пропадають люди, і відбуваються паранормальні події. Тут регулярно лазять любителі гострих відчуттів та підземель. Але деякі місця залишаються незвіданими через накидане сміття.

Окрім того, присутній тут і «масонський слід». Історики, які знайомі зі старим генпланом міста, стверджують, що в його основу лягла трипроменева система. На карті можна розглянути таємні масонські символи: трикутник, око, циркуль та молот.

Нагірну частину Дніпра формують вулиці, що відходять від Потьомкінського палацу. Разом із четвертою лінією «Катеринослав на горі» являв собою гігантський рівнобедрений трикутник, медіаною, бісектрисою та висотою якого служила лінія, що йде від дому князя до кафедрального собору. Так вийшли контури величезного ока та циркуля. Рукояткою молота виступила центральна вісь між собором та палацом. А його металевою вершиною є саме палац Потьомкіна. Шамани стверджують, що якщо провести пряму від палацу до того місця, де передбачається існування підземної масонської зали, то ця лінія впорається в таємний вихід із підземного тунелю, що веде до Монастирського остров.

Преображенський собор у всій цій картині містичних масонських знаків також відіграє свою роль. Він є однією з вершин трикутника. Спочатку храм замислювався великими розмірами, і був схожим на храм Святого Петра в Римі.

Деякі джерела стверджують, що фундамент старого храму, закладеного спочатку, доходить розмірами до місць, де сьогодні огорожі. На самому храмі можна розглянути деякі символи масонів. Над центральним входом зображено око в трикутнику, від якого на всі боки відходять промені.

Закинута лікарня

На вулиці Короленка у Дніпрі знаходиться покинута лікарня. Її неформальна назва — «Королівство мертвих». Тільки почувши таке, вже можна злякатися. Звичайно, це місце оповите масою легенд та страшних історій.

За часів Другої світової тут проводилися німцями експерименти над нещасними бранцями. Дух людських страждань не міг залишити будинок майже через 100 років. Також існує історія, що з лікарні є вихід до катакомб, де були заховані Скарби Російської Імперії. Так чи ні, але поки що ніхто скарбів тут знайти не встиг. Але городяни тут регулярно бачать примари померлих.

Собор Трійці

Як не дивно, у святому Християнському місці, Троїцькому Соборі також відбуваються аномальні речі: ночами рухаються предмети і самі собою гаснуть свічки. Хто до цього причетний, точно невідомо.

Але за легендами тут живе «добра примара». До Храму приїжджають екстрасенси та медіуми з усієї України. Тут, зокрема, бачать примару бабусі у білих шатах, яка живе у храмі. Однак, які в інших випадках, якось зафіксувати на фото чи відео привида ще нікому не вдавалося. Втім, те що тут однозначно не все звично, є беззаперечним фактом.

Будинок чаклуна

Будинок Колдуна — це будинок на вулиці Орловській. Будинок старий, дореволюційний. Там, за переказами, раніше жив чоловік, який захоплювався чорною магією та езотерикою. Він був чаклуном. У місті ходить цікава історія-легенда, що цей пан колись зачарував свою кохану молоду дружину.

Дівчина була зовсім юною, їй було лише шістнадцять років, вона не любила свого чоловіка. Тому не зважаючи на його магічні таланти, повністю підкорити йому її не вдалося. Вибравши момент, дівчина влаштувала пожежу в особняку та вбила тим самим чоловіка-чаклуна.

Але, як відомо, душі відьом і чаклунів не заспокоюються. Тому сьогодні наші сучасники спостерігають тут паранормальні явища і стверджують, що бачать тут привиди. Чи то привид чаклуна, чи це ще якась чортівня — невідомо.

Всім знайомий острів

Знаменитий Монастирський острів також вважається містичним місцем. Тут пропадали човни та часто тонули люди. Можна сказати, що це в якомусь сенсі паранормальна зона.

Починаючи з кінця 1980-х років. багато газет і журналів рясніють публікаціями, де стверджується особливий характер острова як унікальної енергоінформаційної зони. Особливо цікаві теорії Віктора Воробйова – доцента Придніпровської академії будівництва та архітектури, спеціаліста з аномальних явищ. Він дійшов висновку, що острів «наділений надзвичайно сильною енергоінформаційною структурою».

На його думку, тут чітко вирізняються дивні зони, підземні об’єкти, входи в паралельні світи зі своїми мешканцями. Спостереження зафіксовані ним у кількох десятках товстих зошитів.

Найцікавіша версія того, що відбувається, — острів служить водним істотам. У водах Дніпра живуть міфічні істоти, і в цих місцях відкрито портал у паралельну реальність та потойбічний світ. Наші сучасники намагаються не плавати в цих місцях через його погану славу.

Колись вчені проводили тут великі дослідження. За допомогою геофізичних приладів протягом кількох років збиралася інформація про структуру острова. Паралельно працювали екстрасенси. Спільними зусиллями було з’ясовано, що нібито під Монастирським островом знаходиться якийсь кристал, закладений там у давнину. У цьому вся кристалі містяться деякі сакральні знання. І ще під островом виявили порожнечі. Понад те, дослідники стверджують, що є навіть підземний храм.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: