Укрзалізниця вперше в світі створила автономний потяг-кухню під назвою «Food Train»

15:40  |  18.10.2023
Автономний потяг-кухня
Новини компаній

Укрзалізниця створила перший у світі автономний потяг-кухню під назвою «Food Train». Ця ініціатива була оголошена компанією.

За словами компанії, цей потяг здатен виробляти понад 10 тисяч порцій їжі щодня в будь-якому місці та в будь-який час. Фінансування проєкту здійснюється завдяки підтримці Фонду Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation).

Слід зазначити, що американський бізнесмен Говард Баффет є постійним пасажиром Укрзалізниці і в минулому подорожував по Харківщині, Донеччині, Миколаївщині та Херсонщині під час війни, а також підтримує різні інші залізничні проєкти.

За словами голови правління Укрзалізниці, Євгена Лященка, «Food Train» вже успішно пройшов тестові випробування. Найближчим часом спільна команда Укрзалізниці та Фонду Баффета розпочне постійне обслуговування в найскладніших прифронтових районах України, де тепло та їжа мають вирішальне значення для життя місцевого населення.

Склад «Food Train» обладнаний вагоном-холодильником із морозильною камерою для зберігання продуктів, а також вагонами з холодною та гарячою кухнею для попередньої обробки та приготування їжі. Також є вагон для персоналу з душем і пральною машиною, а також багажний вагон із запасом води на 27 тисяч літрів, обладнаний фільтраційними та насосними станціями.

«Food Train» може працювати автономно впродовж 5-7 днів. Він має спеціальне обладнання, яке дозволяє готувати різноманітні страви, включаючи супи, каші, салати, м’ясні страви та інше.

Також в потязі встановлені спеціальні термобокси, що спрощують транспортування готових ланчбоксів із їжею від потягу-кухні до кінцевого споживача.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: