Вибір та купівля пилососу: на що звертаємо увагу?

15:43  |  09.03.2024
Вибір та купівля пилососу
Новини компаній

Минув той час, коли для прибирання в будинку жінкою використовувався віник та совок. Тепер будь-якій домогосподарці набагато простіше виконувати домашню роботу. Достатньо відвідати сайт https://comfy.ua/ua/dnipro/vacuum-cleaner/ або інший подібний інтернет-магазин, та підібрати найбільш підходящий пилосос. Ось тільки з вибором можуть виникнути проблеми, тому що виробники пропонують такий побутовий прилад в різних модифікаціях. І як не припуститися помилки, щоб потім не шкодувати про виконану покупку?

Види пилососів

Пилососи – це ніяка не новинка. Вони використовуються для прибирання в житлових будинках, квартирах та інших об’єктах вже не одне десятиліття. Ось тільки періодично з’являються новинки, що відрізняються як своїми технічними характеристиками, так і модифікацією. Тому потрібно визначитися з категорією пилососа. Вони випускаються таких типів:

  • класичні;
  • вертикальні;
  • роботи-пилососи;
  • господарські.

Остання категорія є будівельними пилососами. Це потужні прилади, призначені для збирання сміття після виконання будівельних або ремонтних робіт у будинку. Такий пристрій найвигідніше орендувати, якщо потрібно виконати ремонт у своїй квартирі.

Класичні пилососи часто називають звичайними чи традиційними. Вони відрізняються зручністю використання. Сьогодні вони випускаються на коліщатках, тому їх легко переміщати під час прибирання в будинку. Такі побутові прилади можуть мати різну довжину труб і шлангів. Але при виборі потрібно дивитися і на кількість насадок. Щодо вертикальних пилососів, вони з’явилися порівняно недавно і їх можна вважати електричними віниками. Зазвичай призначаються для прибирання не дуже забруднених приміщень. Чудово підходять для невеликих міських квартир. Те саме стосується і роботів-пилососів. Щоправда, їх можна запрограмувати.

Вибір пилососу

Як правило, найчастіше купуються класичні пилососи. Вони вже давно відомі та й користуватися ними зручніше. При виборі такого пристрою потрібно звертати увагу на кілька важливих характеристик.

  1. Розмір та габарити, що особливо стосується мешканців міських квартир.
  2. Маневреність, тому що цей прилад при збиранні сміття ніколи не знаходиться на одному місці.
  3. Потужність, де треба звертати увагу як на загальну потужність, так і на потужність всмоктування.
  4. Система збирання пилу, де сміття збирається в мішок або використовується аквафільтр.
  5. Об’єм пилозбірника, що особливо важливо для приміщень з великою площею.

Мішок для сміття може бути одноразовим або багаторазовим. Ще один важливий момент – це рівень шуму. Це обов’язково треба враховувати тим сім’ям, де є маленька дитина. Тому при покупці обов’язково треба перевіряти, наскільки шумно працює обрана модель пилососу.

Усі класичні пилососи поділяються ще на дві категорії. Одні призначаються виключно для сухого прибирання, але все більше з’являється моделей відразу і для вологого прибирання. Їх прийнято називати миючими пилососами. У них є спеціальна насадка, яка здатна розпорошувати воду в момент збирання. Але може використовуватися і миючий засіб. Це найоптимальніший варіант для тих, хто бажає відразу не просто прибрати пил та сміття на підлозі, а й почистити м’які меблі, килими. Щоправда, вартість таких пилососів трохи вища.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: