Жителі Дніпра, які прославилися за рік війни

16:36  |  31.07.2023
Герої з Дніпра

Звісно, наше місто завжди було батьківщиною справжніх героїв, і доводив це неодноразово, починаючи з 2014 року. Але початок повномасштабного конфлікту кинув справжній виклик нашому місту і його мешканцям. Втім, всі ми гідно пережили це випробування і серед дніпрян знайшлись ті, кого слід відзначити окремо.

ВОЛОНТЕРКА, ЩО ВРЯТУВАЛА 7 ТВАРИН ПІСЛЯ РАКЕТНОГО УДАРУ

Алла, волонтерка із Дніпра, вже давно віддана турботі про безпритульних тварин та завжди готова шукати для них нові, люблячі сім’ї. Проте 14 січня 2023 року після страшного ракетного удару по багатоповерховій будівлі на житловому масиві Перемога, Алла блискавично вирушила на місце трагедії.

Там вона не тільки допомагала постраждалим людям, але й витрачала всі зусилля, щоб допомогти залишеним тваринам, які опинилися під уламками. У співпраці з рятувальниками та господарями, Аллі вдалося врятувати двох маленьких пухнастих хвостиків, і це був тільки початок.

Загалом, завдяки непохитній волі та наполегливості Алли, разом з працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), було врятовано цілих сім тварин. Зараз чотири з них щасливо проживають у домі жінки, яка з великим теплом і любов’ю доглядає за ними. Алла не забуває і про безпритульних котиків, які досі блукають серед руїн, тому кожен день вона їде туди, щоб годувати та дати їм хоч трішки турботи та надії на майбутнє.

Хлопчик, який подарував ЗСУ акумулятори

У Дніпрі 10-річний Олексій Ткаченко вражає своєю неймовірною великодушністю та солідарністю. Замість того, щоб отримувати подарунки на своє Різдво, він прийняв вирішливе рішення зробити щось особливе для воїнів Збройних Сил України. Ця історія стала відомою завдяки Олені Булах, яка розповіла про юного волонтера, що прийшов на допомогу захисникам країни, які зарази захищають нашу незалежність.

Цей хлопчик написав лист жінці, яка має знайомство з його мамою, і запропонував свою допомогу військовим. І не тільки пропозицію, але й реальну допомогу. Він відмовився від традиційних різдвяних подарунків і замість цього активно назбирав кошти. Тільки за допомогою своїх кишенькових грошей він зміг зібрати суму, достатню для придбання акумуляторів для захисників України.

Таке милосердя та взаємопідтримку вже на такому юному віці гідно захоплює. Олексій — справжній герой, який прикладом своєї відданості та патріотизму підтримує тих, хто зі своїми життями захищає нашу Батьківщину. Ця неймовірна доброта відзначається як приклад глибокого гуманізму та відданості нашому краю.

РЯТУВАЛЬНИЦЯ, ЯКА БОРОЛАСЬ ЗА ЖИТТЯ БІЛЬШЕ РОКУ

На 10 квітня 2022 року припало драматична подія в житті 31-річної прес-офіцерки Євгенії Дудки. Смертоносні ракети були випущені окупантами, призведучи до зруйнування аеропорту міста. Небайдужа до чужої небезпеки, Євгенія як прес-офіцер відразу ж вирушила на місце події, де разом із рятувальниками допомагала гасити загоряння та оглядати постраждалі будівлі.

Працюючи як рятувальник, вона не забувала про свою професію і навіть в такі неблагоприятні моменти фіксувала все на фото та збирала інформацію для місцевих ЗМІ щодо оперативної обстановки. Але, на жаль, підступні російські військові наклали нанесли ракетний удар на те саме місце через невеликий час після першого. Внаслідок цього були загиблі і тяжко поранені, зокрема і Євгенія.

Жінка отримала важкі поранення черевної порожнини та стегна. Вона була негайно доставлена до лікарні, а потім вирушила на лікування за кордоном, в Німеччині. Там їй було вручено орден «За мужність» ІІІ ступеня, як визнання її відваги та самовідданості.

Сім місяців життя у чужій країні, серед нових викликів та болю, Євгенія стала живим прикладом справжньої героїчності, відданості своїй професії та народу. Її пригода, мужність та міцний дух залишаться у серцях тих, хто побачив цю непересічну жінку у дії. Вона активно вела свої соцмережі та з радістю чекала на повернення додому. Зрештою, у кінці лютого вона повернулась додому, але вже 7 березня 2023 року її не стало…

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: